Antena Căutare

Facebook a obtinut 16 mld. $ in urma celei mai mari oferte publice initiale

Facebook a obtinut 16 miliarde de dolari prin cea mai mare oferta publica initiala efectuata vreodata de o companie din sectorul tehnologiei, pretul de 38 $ pe actiune fiind la limita maxima a intervalului de pret stabilit de compania de socializare pe Internet.

Compania condusa de fondatorul Mark Zuckerberg, in varsta de 28 de ani, a vandut 421,2 milioane de actiuni, la pretul de 38 $ pe unitate.

Facebook a ridicat oferta in aceasta saptamana atat prin cresterea volumului actiunilor scoase pe piata cu 25%, cat si prin majorarea intervalului de pret de la 28-35 dolari la 34-38 dolari pe actiune, decizii luate de companie datorita entuziasmului investitorilor pentru operatiune.

Oferta marcheaza un moment de varf al evolutiei Facebook in mai putin de un deceniu, de la o companie infiintata intr-o camera de camin a Universitatii Harvard la o retea de socializare cu peste 900 de milioane de utilizatori, potrivit Bloomberg.

Spania, pe urmele Greciei? Moody's a retrogradat ratingul a 16 banci spaniole... Analisti: Debutul Facebook pe bursa, o dezamagire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x