Antena Căutare

Ce nume se sărbătoresc de Florii. Cui să îi spui „La mulți ani” astăzi, de onomastică

Peste 1,4 milioane de români își aniversează onomastica astăzi, în Duminica Floriilor. Află de pe a1.ro ce nume se sărbătoresc de Florii și care sunt numele mai puțin obișnuite cărora să le urezi „La mulți ani” de Florii.

colaj foto doua femei si flori de primavară Galerie
Află de pe a1.ro ce nume se sărbătoresc de Florii 2024 și ce semnificație are fiecare în parte | Shutterstock

Anul acesta, Floriile pică de 28 aprilie 2024. Pe lângă semnificația religioasă, peste 1,4 milioane de români își sărbătoresc în această Duminică sfântă ziua de nume. Sărbătoarea de Florii mai este cunoscută și ca Duminica Patimilor, Duminica Floriilor, Duminica Stâlpărilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim.

Se spune că cei care poartă nume de floare împrumută din caracteristicile florii respective. Astfel, dacă Brândușa semnifică forță, tărie de caracter și devotament, Naricisa, spre exemplu, ar putea o persoană timidă, cu o sensibilitate aparte.

Citește și: Rețetă simplă de pește cu roșii și usturoi la cuptor. Un preparat delicios pentru masa de Florii

Pe lângă clasicele Florin sau Florina, există multe alte nume de flori care sunt sărbătorite astăzi. Află cui să îi urezi „La mulți ani” în Duminica Floriilor!

Cui să îi urezi „La mulți ani” de Florii 2024. Lista completă a numelor care sunt sărbătorite în această Duminică sfântă

Conform unor date publicate de MAI, în Duminica Floriilor, aproximativ 850.000 de femei și 630.000 de bărbați își serbează onomastica. În timp ce pentru femei, cele mai populare nume sunt Viorica, Delia, Florica, Florentina, Margareta și Lăcrămioara, în cazul bărbaților cele mai întâlnite nume de flori sunt Viorel, Florin, Florian, Crin, Mărgărit, Bujor și Floricel.

Iată lista completă a numelor care se sărbătoresc de Florii 2024

Alte nume de femei care se sărbătoresc de Florii sunt: Afina, Anemona, Angelica, Brânduşa, Camelia, Codrin, Codrina, Codruţa, Crăiţa, Crenguţa, Crina, Crinuţa, Crizantema, Dalia, Daliana, Delia, Dumitrița, Floarea, Flora, Florenţa, Florentina, Florica, Florina, Garofiţa, Gentiana, Gherghina, Hortensia, Iasmina, Iris, Lăcrimioara, Laura, Lauriana, Liliana, Malina, Margareta, Melisa, Micșunica, Narcisa, Ofelia, Olivia, Panseluţa, Romaniţa, Roza, Rosa, Rozalia, Rosalia, Trandafira, Valeria, Veronica, Violeta, Viorica, Zambila, Zambilica, Zina.

Citește și: Săptămâna Patimilor în 2024, tradiții și obiceiuri. Când este și ce rugăciuni se spun

Numele de bărbați care sărbătoresc onomastica în Duminica Floriilor sunt: Bujor, Codrin, Codruț, Crinu, Ghiocel, Laur, Laurenţiu, Laurian, Florin, Florian, Florinel, Floricel, Mălin, Mărgărit, Mugurel, Iasmin, și Narcis, Viorel.

Spune-le „La mulți ani” de Florii celor dragi cu o felicitare sau un mesaj special de AICI!

Semnificațiile numelor de floare, sărbătorite de Florii 2024

Pe lângă frumusețea unui astfel de nume, se crede că cei care poartă un nume de floare împrumută din caracteristicile florii respective. Fiecare dintre acestea are câte o semnificație deosebită astfel:

Numele „Anmona” înseamnă floarea vântului

Numenele „Brândușa” semnifică "cea care acopera cu duh, spirit"

Numele „Camelia” semnifică „mâna de ajutor a preotului”

Numele „Codrin, Codrina, Codruţ, Codruţa” semnifică: „pădure”, dumbravă”, sau, lunând în considerare originea grecească a numelor: aparatorul si salvatorul cetatii Atena.

Numele „Delia, Dalia” semnifică „nobilime”

Numele Floarea, Flora, Florenţa, Florentin, Florentina, Florica, Florin, Florina înseamnă: „înflorit, înfloritor, înfloritoare”

Citește și: Cum va fi vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Numele Iasmin, Iasmina, Iasomia, Jasmine, Iasmine, Jasmina, Iasomie, Iasomia semnifică „floare de iasomie”

Numele Lăcrămioara denotă gingăşie, sensibilitate, prospeţime, purtitate

Laur, Laura, Laurenţiu, Laurian, Lauriana semnifică „încununat de lauri”

Numele Margareta provine din grecescul "margarites" cu sensul de "perlă"

Numele Rosa e de origine latină ce îşi are originea în cuvântul "rosa" care înseamnă "trandafir".

Numele Viorela, Viorica, Viorel semnifică floarea de viorea

Numele Narcisa își are originea în cuvântul "Narkissos" care înseamnă "pierdut"

La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți... Rezultate Loto azi, 28 aprilie 2024. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x