Antena Căutare

Montpellier, campioana Frantei pentru prima oara in istoria clubului

Montpellier a castigat titlul in Ligue 1, primul din istoria gruparii cu al 13-lea buget din Franta, club care a promovat in Ligue 1 in 2009.

S-a implinit visul presedintelui Louis Nicollin, un fel de Gigi Becali francez, ce a transformat clubul in fata pe care n-a avut-o niciodata, scrie Gazeta Sporturilor. Durul "Loulou" (68 de ani, 120 kg), cum il alinta fanii, patronul unei firme de salubritate si al unei averi de 300 de milioane de euro, a facut o trupa de muncitori si a crescut tineri in pepiniera, gen Belhanda, Yanga-Mbiwa, Stambouli sau Ait-Fana.

Si a dat-o in 2009 pe mina lui Rene Girard (58 de ani), antrenor aruncat de la "nationala" de tineret si unicul la Montpellier ce cistigase un campionat, ca jucator la Bordeaux. A avut multa rabdare si nu s-a bagat peste tehnician. Locul 5 in primul sezon si 14 in al doilea. Iar acum titlul dupa 2-1 la Auxerre, ce i-a pastrat avansul de 3 puncte fata de PSG si primul loc pe care nu l-a mai cedat deloc din 24 martie!

Dau si golgeterul Ligue 1

21 dintre cele 68 de goluri reusite in campionat poarta semnatura lui Olivier Giroud, autor si a noua pase decisive. Atacantul de 26 de ani, laureat golgeter al Ligue 1 la egalitate cu Nene (PSG), a fost adus de la Tours in 2010. A explodat in acest sezon, cota sa depasind mult clauza de 12 milioane de euro, iar selectionerul Blanc (fost jucator la Montpellier!) mizeaza pe Giroud ca surpriza la Euro.


Foto: Gsp.ro

VIDEO! Lupte intre fanii echipelor CFR si Universitatea Cluj... Dinamo Bucuresti a castigat Cupa Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x