Antena Căutare

Salariul mediu a crescut. Afla in ce domenii s-au inregistrat cele mai mari cresteri!

Castigul salarial mediu net a crescut in luna aprilie cu 6% fata de luna anterioara, la 1553 lei. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat, ca si in luna martie, in intermedieri financiare, iar cele mai scazute in industria hoteliera, unde salariul mediu depaseste usor suma de 800 de lei.

"In majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in martie 2012, ca urmare a acordarii de premii cu ocazia sarbatorilor de Paste", se arata intr-un comunicat al Institutului de Statistica.

Cele mai semnificative cresteri s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, cu 27,6%, precum si in industria metalurgica si cea de prelucrare a titeiului, cu 15 procente, respectiv 18,5.

Scaderi majore s-au inregistrat in fabricarea produselor din tutun (31,8%) si in fabricarea produselor farmaceutice de baza. In comparatie cu luna aprilie a anului trecut, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 3,7 procente.

Foto: Intact Images

Moody's a retrogradat cele mai importante banci din Austria si Germania... The Economist, despre Romania: "Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x